TIJDSBESPARING STRADIVARIUS SYSTEEM

Je kan je trap gewoon ontwerpen zoals anders, maar je laat hem even optimaliseren door de Stradivarius. Anders zie je dikwijls dat die treden niet goed liggen en ga je proberen sommige delen van de trap minder schuin te maken om het te verbeteren, dat lukt meestal niet zoals je zou willen. Dit is helemaal niet nodig bij de Stradivarius, je kan alle verdrijvingen optimaliseren die je maar wil.

We hebben veel minder houtverlies, bij het smetten uit een 'bool' plank bv. passen de treden beter aan elkaar als de nummers op elkaar volgen. Ook hetzelfde bij samengelijmde platen.

Voor de wangen is er een nog grotere houtwinst, je kan bomen kopen die de curve van de wangen al hebben, en zo loopt de structuurtekening van het hout mee langs de curve van de wangen. Met een minimum aan boven- en onderhout zijn de muurwangen ook minder breed, omdat er vanzelf mooie curven worden verkregen met de Stradivarius.
Het voordeel hiervan is veel minder verlijmen van treden en wangen, tijdswinst van 3,5 uur.

Er zitten minder treden in de hoekkolom, geen losse treden om de trap te plaatsen, tijdswinst van 1 uur.
Je kan een verdreven trap maken met rechte leuningen, waardoor er een grote tijdswinst is van maar liefst minimum 3 uur.
Traphoek in elkaar maken gaat gemakkelijker met minder treden in de hoek.
Besparing van 15 min.

Voor de aanpaslatten tegen de muur spaar je bij een open trap 2 uur uit, omdat de curven niet te diep doorbuigen.
Het plaatsen van de rechte leuningen gaat ook 1,5 uur sneller dan de gebogen leuningen.
Je bespaart dus 12 uur en je verkrijgt 15 % minder houtverlies, als je de Stradivarius toepast in je verdreven trappen bij klassiek werk. In stijltrappen echter bespaar je nog veel meer.
Bv. Trappen met een courbe kunnen ook gemaakt worden met rechte leuningen, je krijgt dan een S-vormige courbe, heel mooi, en je kan toch de breedte aanhouden van de leuning. De tijdswinst kan ieder voor zichzelf wel voorstellen hoeveel het zal zijn.
Ook bij trappen met sierlijsten (mouluren) en panelen op de zijkant van de binnenwang, wanneer de leuningen recht zijn, kan het wel een veelvoud zijn van 12 uur.

Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen, ken geen nadelen.
Voordelen voor producent en vooral ook de klant.
Visueel een mooiere trap, veiliger om te belopen en sneller gemaakt.